Amitriptyline en alcohol

Amitriptyline is een middel dat goed werkt om diverse klachten te onderdrukken. Zo verbetert amitriptyline de stemming en worden angsten minder. Daarnaast kan amitriptyline ook werken als er sprake is van pijnklachten. Bij het gebruik van amitriptyline kan sufheid optreden. Daarnaast kan men slaperig of duizelig worden. Vooral tijdens het begin zijn de bijwerkingen het hevigst. Is het verstandig om alcohol te drinken i.c.m. dit medicijn?

Alcohol i.c.m. amitriptyline

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met amitriptyline en alcohol. Gaan deze twee goed samen? Het antwoord op de vraag is eigenlijk heel kort, nee. De meeste mensen worden suf door amitriptyline, het gebruik van alcohol zal deze sufheid alleen nog maar versterken. Het is dan ook niet raadzaam om alcohol te nuttigen als je amitriptyline hebt geslikt. Naast alcoholgebruik is autorijden trouwens ook niet verstandig, vooral als je net bent gestart met het gebruik van amitriptyline.

Veelvoorkomende bijwerkingen

Net als andere medicijnen kent amitriptyline ook verschillende bijwerkingen. Veel mensen krijgen last van een droge mond, het risico op gaatjes wordt hierdoor ook groter. Daarnaast kan het gebeuren dat je duizelig wordt. Vooral mensen met een lage bloeddruk krijgen hiermee te maken. Heb je last van duizeligheid, probeer dan rustig op te staan als je in bed ligt of in een stoel zit. Daarnaast kunnen er hartkloppingen optreden, er sprake zijn van gewichtstoename en van obstipatie. In sommige gevallen krijgen mensen last van overmatig zweten, trillende handen en misselijkheid. In zeldzame gevallen krijgen mensen moeite met plassen, wordt de zin in vrijen minder, treed er verwardheid op of is er sprake van hartritmestoornissen. In zeer zeldzame gevallen treed er een bloed- of leverafwijking op of is er sprake van borstvorming bij mannen. Als je te maken hebt met één van de bovengenoemde bijwerkingen raden wij je aan een arts te contacteren.