Amitriptyline bij zenuwpijn

Het middel amitriptyline kan gebruikt worden bij meerdere klachten. Een van die klachten is zenuwpijn, amitriptyline neemt een groot deel van de pijn weg. Zenuwpijn kan erg vervelend zijn, het treed vaak op één bepaalde plek op. Wellicht is zenuwpijn beter bij je bekend onder de term neuralgie. Gelukkig is zenuwpijn te behandelen met amitriptyline. Direct nadat je start met het slikken van amitriptyline zul je nog geen verbetering merken, dit kan enkele weken duren. De meeste mensen die amitriptyline gebruiken tegen zenuwpijn merken na één week verbetering.

Direct na de start bijwerkingen

Hoewel je niet direct een verbetering merkt qua klachtenafname krijg je wel direct te maken met de bijwerkingen van amitriptyline. De meeste mensen die het middel gebruiken worden erg suf en slaperig. Het reactievermogen kan hierdoor snel afnemen en daarnaast kan het zicht wazig worden. Het is dan ook niet raadzaam om auto te rijden. Alcohol drinken in combinatie met gebruik van het medicijn is sterk af te raden. Vooral in de eerste 2 weken is het belangrijk om te wennen aan alle bijwerkingen. Neem dan ook niet deel aan activiteiten die risico’s met zich meebrengen, denk bijvoorbeeld aan het beklimmen van een ladder.

Contact met de huisarts

In sommige gevallen treden er ernstige bijwerkingen op. Deze zijn gelukkig heel zeldzaam en zullen dan ook niet vaak voorkomen. Denk hierbij aan epileptische aanvallen en bloedafwijkingen. In zulke gevallen is het belangrijk om de huisarts te contacteren en deze bijwerkingen bespreekbaar te maken. De huisarts kan inschatten of het gebruik van amitriptyline in dat geval stopgezet moet worden.