Amitriptyline bij depressie

Depressie stemmingen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Als je alleenstaand bent zullen er weinig mensen zijn die last hebben van je depressiviteit. Woon je echter samen en heb je kinderen dan zijn er meerdere de mensen de dupe van je depressieve stemmingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om depressiviteit te behandelen. Een van die manieren is het gebruik van amitriptyline. Dit medicijn zorgt ervoor dat depressieve stemmingen en angst zullen verminderen.

Andere medicijnen

Het kan zijn dat je al andere medicijnen slikt tegen depressiviteit. Het is belangrijk om met je huisarts te bekijken welke medicijnen je op dit moment slikt en of deze gecombineerd kunnen worden met amitriptyline. Dat is namelijk niet altijd het geval.

Lage dosering

Als de arts besluit om amitriptyline te gebruiken ter behandeling van de depressie, dan zal er eerst met een lage dosis begonnen worden. Een lage dosis zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk bijwerkingen optreden. Lijken de bijwerkingen mee te vallen, dan kan de dosis eventueel verhoogd worden. Of amitriptyline gaat werken tegen de depressie is overigens niet met 100% zekerheid te zeggen. Het middel werkt bij ongeveer 60% van de mensen. Als het middel werkt leidt het tot meer energie en een betere stemming. Direct na het slikken van amitriptyline zal dit echter nog niet het geval zijn, het kan weken duren voordat de eerste verbeteringen merkbaar zijn. Het is dan ook echt een kwestie van uitproberen om erachter te komen of amitriptyline ook bij jou werkt.