Amitriptyline bij angststoornissen

Heb je regelmatig last van angststoornissen? Onder angststoornissen vallen slaapproblemen, prikkelbaarheid en piekeren. Gelukkig is er een middel dat helpt tegen deze zaken, amitriptyline. Als je amitriptyline gaat gebruiken zal je stemming verbeteren en heb je minder last van angst. Als je denkt dat je angst direct verdwijnt na het slikken van amitriptyline dan heb je het mis, het kan namelijk wekenlang duren voordat het middel effect heeft.

Klachten bespreken met de huisarts

Als je regelmatig last hebt van angststoornissen is het verstandig om je klachten te bespreken met de huisarts. Deze kan bepalen of het nut heeft om amitriptyline te gebruiken of dat er een betere behandelmethode voor je is. Het gebruik van amitriptyline is namelijk niet geheel zonder risico, er zijn verschillende bijwerkingen waar je mee te maken kunt krijgen. In de meeste gevallen blijft het beperkt tot suf- en dufheid, maar er bestaat ook een kleine kans op epileptische aanvallen en hartritmestoornissen.

Amitriptyline gebruiken

Besluit de huisarts dat amitriptyline de beste manier is om je angst te behandelen dan krijg je een bepaalde dosering voorgeschreven. Is deze minder dan 150 mg per dag, dan kun je de dosis in twee keer innemen, ’s morgens en ’s avonds. Is de dosering hoger, dan kun je amitriptyline het beste in één keer innemen. amitriptyline is verkrijgbaar in twee verschillende vormen. Zo zijn er tabletten die je kunt innemen met een glas water. Daarnaast zijn er capsules met een vertraagde afgifte, deze kun je doorslikken met een glas water.